Booking.com
אירנה דוידוב,קרדיט-יחצ

כיצד לנהל את תקציב משק הבית?

זה קורה הרבה: הטלפונים מהבנק לא מפסיקים להגיע, הצ'קים מתחילים לחזור ופתאום אנחנו מתחילים למצוא את עצמנו במעגל קסמים של קשיים כלכלייים אינסופיים.

אירנה  דוידוב, יועצת לכלכלת המשפחה והמשכנתאות הגיע לעיסוק שלה בדיוק במעגל מהסוג הזה.

 מאת: רון קסלר

"אני יועצת לכלכלת המשפחה ומשכנתאות וגם מאמנת אישית" מספרת  דוידוב "לתחום הזה הגעתי מצורך אישי שלי, גם אנחנו נקלענו לחובות אדירים. המשפחה התנהלה רגיל – ההוצאות היו סטטיות כל הזמן, גם כשכסף לא הגיע ההוצאות לא ירדו – גנים, בית, ארנונה, חשמל, מים, קניות, אוכל, ביגוד, דברים שלא חשבנו שאנחנו יכולים להוריד בהם אגורה. כשנקלענו לחובות הגענו למצב שאף פעם לא היינו בו. בנקים התחילו להתקשר אלינו באופן קבוע, על בסיס יומי: מה קורה? השיק עומד לחזור… היינו מתחננים: אל תחזירו, תתחשבו בנו, אנחנו לקוחות ותיקים שלנו שלכם. אמרתי לבעלי שנראה לי הזוי שאני אתחיל להתנצל לבנק: תתחשבו בי קצת"

אירנה דוידוב, יועצת לכלכלת המשפחה ולמשכנתאות ומאמנת אישית, משתפת אותנו בניסיונה המקצועי והפרטי:  "רווחה כלכלית איננה בהכרח תולדה של גובה המשכורות וההכנסות העומדות לרשותנו, אלא של דרך ניהול הכסף, הערכים שלנו וההרגלים שלנו".

דוידוב שבעצמה הגיעה לתחום כלכלת המשפחה בעקבות ניסיון אישי, והצליחה לייצר מהפך בחייה  ולהגיע

לחסכון של אלפי שקלים בחודש, מבקשת להנחיל את הידע והניסיון שצברה לאחרים. "אני עוסקת בכלכלת המשפחה מתוך שליחות וייעוד ויודעת שניהול תקין של הכספים המשפחתיים מייצר שמחה, אושר, הקלה, ושלווה אפילו משפר את החיים הזוגיים והמשפחתיים"

"לו היה לאנשים ידע כיצד לנהל את עצמם מבחינה כלכלית, כל זה לא היה קורה – מבטיחה דוידוב – המטרה שלי היא להעניק לאנשים כלים ויכולות, שיאפשרו להם להגיע להכרה שגם כשהאוברדרפט לוחץ, המשכנתא חונקת, והם אינם יודעים מאיפה להתחיל לחסוך, טיפול נכון בכלכלת המשפחה, התייחסות למשק הבית כיחידה כלכלית שצריך לנהל אותה ממש כמו עסק – יכולים להביא לחסכון של אלפי שקלים בשנה. במשך הזמן, חסכון כזה עשוי להצטבר  לסכומי כסף ניכרים, שישמשו את המשפחה בעתיד להשגת מטרות והגשמת חלומות כמו: קניית בית, רכישת רכב או יציאה לטיול מפנק".

אירנה דוידוב, היא לא רק נאה דורשת, אלא גם נאה מקיימת. בשנים האחרונות ביצעה שינויים מפליגים בדרך ניהול כספי משק הבית שלה. היא שינתה את הרכב ההוצאות, קיצצה את התקציב החודשי באלפי שקלים מבלי לפגום באיכות החיים, והצליחה להוביל את משפחתה מגרעון כרוני לחסכון קבוע.

אם גם אתם רוצים להגשים תפיסה כלכלית חדשה במשק הבית שלכם, להשתחרר מהמינוס, לחיות חיי רווחה בהווה ולהבטיח את עתידכם הכללי – אתם מוזמנים ליצור קשר עם אירנה דוידוב, וללמוד כיצד עושים זאת.

 החופש הגדול עכשיו, איך מתמודדים על כל ההוצאות הכספיות?

דוידוב:" הכי חשוב הוא לשתף. אם יש משבר כלכלי שמטופל, לשתף את הילדים, לא לחיות בשני עולמות. זה מאוד חשוב. לא לזייף ולהגיד שהכול בסדר ולהמשיך לתת את מה שבא לילדים. אחד הדברים הטובים הוא שהילדים בתהליך. כשאדם דו פרצופי – זה לא הולך, כשהילד רואה שלאימא ולאבא קשה – הוא מחושב ובא לתרום את החלק שלו"

איך ילדים יכולים להיות שותפים בתהליך הזה?

 דוידוב: "הדרך לשתף היא להציע אופציות. זה תלוי באיזה מצב המשפחה נמצאת. היה לי מאוד חשוב לתת להם אופציות: רב-קו או ללכת ברגל. ההסעה יורדת, כי 330 לעומת 110 זה חיסכון של 220  ש"ח לכל ילד . האלטרנטיבה של ללכת בכל בוקר 2-3 ק"מ לבית הספר הייתה בשבילם יותר מדי, במיוחד כשהם צריכים להיות בבית הספר בכל יום ב-07:30, כי הם מתפללים לפני הלימודים. אתה תמיד נותן אלטרנטיבה טובה ופחות טובה, ואתה נתן לו לבחור."

ואיך מתמודדים עם ההתעקשות של הילד שהוא רוצה משהו?

 דוידוב:" גם פה חשוב מאוד להיות כנים וגלויים. להגיד משפט בסגנון: 'לאימא אין אפשרות עכשיו לקנות את זה אבל יש אפשרות לחסוך לקראת' אני מוכנה לתת לך עכשיו 10 ₪ לקופה ובכל פעם שתקבל כסף מאימא, מאבא, מסבתא תשים שם. בשיטה הזו יוצרים מצב שלכל ילד יש מטרה שהוא בחר לעצמו. חשוב לזכור שבדרך כלל, לילדים אין 200 מטרות אלא מטרה אחת. "

  מה את אומרת למשפחות עם ילדים בני שנתיים? – מה שבאדום לא קשור לכותרת ומה שלא לא ברור המסר. אנא תחדד יותר.

 דוידוב: "אתה אומר: אין לי אפשרות לשלם, אם אתה רוצה – אפשר להישאר שתי דקות ולהסתכל, חשוב גם מאוד ליישם כלים פרקטיים: למשל לא לעשות רזרבות. את הדברים היבשים יש בכל שבוע בסופר, אנחנו לא בעולם השלישי. גם שימורים, יין – בכל שבוע יש בסופר. כמו שקונים פירות וירקות טריים כל שבוע\ כך גם כאן. אני לא קונה אוכל מוכן, את הרוב אני מבשלת בבית. אני בונה עם הילדים שלי תפריט שבועי – מה הם רוצים לאכול במהלך השבוע שלאחר מכן. לאחר מכן אני רואה מה העלויות של כל דבר, מה אני צריכה"

 יש עצות מעשיות לבניית תקציב בייתי?

דוידוב: "התקציב מורכב מכמה דברים: קודם כל, להפריש כספים ליעדים. זה 5%-10%. היעדים יכולים להיות בר מצווה, לימודים לילד, טיול. לכל אחד רצוי שיהיו יעדים ברורים מה הוא רוצה. בין 5%-10% נוספים – דברים בלתי צפויים. צריך לקחת גם את זה בחשבון. מקרר, דוד שמש, פנצ'ר בגלגל, הלך הגיר באוטו. אלה סכומים שמצטברים.

ואיך גוזרים מכאן את התקציב?

דוידוב: "מיתר הסכום – 80% מקציבים את המשך החיים:– משכנתא, אוכל\ חשמל, מים,\ לימודים של הילדים, ביגוד.. בהתחלה זה יכול להיות מעיק, אבל אני חושבת שזאת התנהלות נכונה, דרך נכונה".

את גם יועצת משכנתאות, איך אפשר לשפר את התחום?

דוידוב: "חשוב מאוד להסתכל על הדברים בפרופורציות. אנשים מאוד רוצים לקנות דירות היום אנשים מאוד רוצים מאוד לקנות דירה. אבל חשוב לשאול את עצמכם שאלה פשוטה: למה להכניס את הראש למיטה חולה? אם ההוצאות שלכם בשילוב ההון העצמי מובילים אתכם להוצאות רבות יותר אז פשוט עדיף להיות כנים עם עצמכם ולוותר".

 

About קובי ברדה

‪Google+‬‏ web tools
%d בלוגרים אהבו את זה: